Končno je le prišel čas, ko po kuhinji zadiši po cimetu. Sama komaj čakam oblačne, hladne dni. Če pa je tu še sneg, pa je pri nas že skrajni čas za to čudovito, hitro, enostavno in okusno pecivo. S pričetkom jeseni je pri nas doma vedno kakšno listnato testo na zalogi. Glede maščobe pecivo ni ravno skromno. Najprej listnato testo, maslo za premaz in še sladko masleno dno. Vendar se je vredno pregrešiti. Kar poskusite in se sami prepričajte.
Še nasvet, uporabite kvalitetno listnato testo.
Sestavine:
- listnato testo
- 50 g rjavega sladkorja
- 50 g sladkorja
- 1 čajna žlička cimeta
- 120 g masla
Postopek:
Pečico segrejte na 180 stopinj C. Stopite maslo. Vlijte ga v pekač premera 28 cm. Dodajte rjavi sladkor in premešajte. Dobljeno zmes enakomerno porazdelite po dnu pekača.
Posebej zmešajte sladkor in cimet.
Če imate testo, ki ga je potrebno razvaljati, to naredite na 1/4 cm debelo. Če imate testo za rogljičke, ga ob robovih stisnite in tako zlepite v pravokotnik. V primeru, da imate že pripravljeno testo, pa ga samo še odvijete. Kakršno koli testo je, z nožem ga na tanko premažite s preostalim maslom.
Posujte ga s cimetovim sladkorjem.
Zvijte v rolado, narežite na 10 enakih delov. Položite v pripravljen pekač in pecite približno 20 minut.
Recept za hitre cimetove polžke sem našla na strani: http://www.kevinandamanda.com/recipes/breakfast/baby-cinnamon-buns.html

Ni komentarjev:
Objavite komentar