torek, 4. december 2012

Hitri cimetovi polžki

Končno je le prišel čas, ko po kuhinji zadiši po cimetu. Sama komaj čakam oblačne, hladne dni. Če pa je tu še sneg, pa je pri nas že skrajni čas za to čudovito, hitro, enostavno in okusno pecivo. S pričetkom jeseni je pri nas doma vedno kakšno listnato testo na zalogi. Glede maščobe pecivo ni ravno skromno. Najprej listnato testo, maslo za premaz in še sladko masleno dno. Vendar se je vredno pregrešiti. Kar poskusite in se sami prepričajte. 

Še nasvet, uporabite kvalitetno listnato testo.


Hitri cimetovi polžki



Sestavine:


  • listnato testo
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 50 g sladkorja 
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 120 g masla



Hitri cimetovi polžki


Postopek:


Pečico segrejte na 180 stopinj C. Stopite maslo. Vlijte ga v pekač premera 28 cm. Dodajte rjavi sladkor in premešajte. Dobljeno zmes enakomerno porazdelite po dnu pekača.



Hitri cimetovi polžki


Posebej zmešajte sladkor in cimet.


Hitri cimetovi polžki



Če  imate testo, ki ga je potrebno razvaljati, to naredite na 1/4 cm debelo. Če imate testo za rogljičke, ga ob robovih stisnite in tako zlepite v pravokotnik. V primeru, da imate že pripravljeno testo, pa ga samo še odvijete. Kakršno koli testo je, z nožem ga na tanko premažite s preostalim maslom.


Hitri cimetovi polžki


Posujte ga s cimetovim sladkorjem.


Hitri cimetovi polžki



Zvijte v rolado, narežite na 10 enakih delov. Položite v pripravljen pekač in pecite približno 20 minut.

Hitri cimetovi polžki


Recept za hitre cimetove polžke sem našla na strani: http://www.kevinandamanda.com/recipes/breakfast/baby-cinnamon-buns.html



Hitri cimetovi polžki


Hitri cimetovi polžki





Ni komentarjev:

Objavite komentar