Zadnje čase se pri nas doma vedno pogosteje pojavljata na jedilniku polenta in pšenični zdrob, na najrazličnejše načine. Dolgo sem imela ta recept v mapi, a preizkusila sem ga sedaj prvič. Doma smo bili vsi navdušeni.
Sestavine:
- 4 žlic masla (1 žlica masla je 15 g)
- 500 ml mleka
- 120 g pšeničnega zdroba
- 2 rumenjaka
- 3-4 žliče parmezana
- sol
- nariban muškatni orešček
Postopek:
Zavrite mleko in 2 žlici masla. Začinite s soljo in muškatnim oreščkom.
Dodajte pšenični zdrob in dobro premešajte. Pustite, da vse rahlo vre približno 5 minut.
Maso stresite v skledo za miksanje ter pustite, da se nekoliko ohladi. Nato dodajte rumenjaka in dobro zmešajte.
Tako pripravljeno maso porazdelite po pomaščenem pekaču. Debelina naj bo za en prst. Stopite preostalo maslo in z njim premažite zdrob. Potresite s sirom in pustite, da se popolnoma ohladi.
V ponvi segrejte olje. Še bolje je če uporabite maslo. Iz mase izrežite kroge, polagajte jih na vročo maščobo in jih z obeh strani zlato popecite.
Polpeti se lepo podajo tako k mesnim kot tudi zelenjavnim jedem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar