sreda, 28. november 2012

Zdrobovi polpeti s parmezanom

Zadnje čase se pri nas doma vedno pogosteje pojavljata na jedilniku polenta in pšenični zdrob, na najrazličnejše načine. Dolgo sem imela ta recept v mapi, a preizkusila sem ga sedaj prvič. Doma smo bili vsi navdušeni.




Zdrobovi polpeti s parmezanom




Sestavine:
  • 4 žlic masla (1 žlica masla je 15 g)
  • 500 ml mleka
  • 120 g pšeničnega zdroba
  • 2 rumenjaka
  • 3-4 žliče parmezana
  • sol
  • nariban muškatni orešček



Zdrobovi polpeti s parmezanom


Postopek:

Zavrite mleko in 2 žlici masla. Začinite s soljo in muškatnim oreščkom.


Zdrobovi polpeti s parmezanom



Dodajte pšenični zdrob in dobro premešajte. Pustite, da vse rahlo vre približno 5 minut.


Zdrobovi polpeti s parmezanom



Maso stresite v skledo za miksanje ter pustite, da se nekoliko ohladi. Nato dodajte rumenjaka in dobro zmešajte.



Zdrobovi polpeti s parmezanom




Tako pripravljeno maso porazdelite po pomaščenem pekaču. Debelina naj bo za en prst. Stopite preostalo maslo in z njim premažite zdrob. Potresite s sirom in pustite, da se popolnoma ohladi.



Zdrobovi polpeti s parmezanom



V ponvi segrejte olje. Še bolje je če uporabite maslo. Iz mase izrežite kroge, polagajte jih na vročo maščobo in jih z obeh strani zlato popecite.



Zdrobovi polpeti s parmezanom


Polpeti se lepo podajo tako k mesnim kot tudi zelenjavnim jedem.




Ni komentarjev:

Objavite komentar