Doma mu rečemo "Pecivo, ki potegne na kislo". Zaradi sadja je pecivo manj sladko tako, da je primerno tudi za poletne dni. Seveda pa ni prav nič narobe, če si ga privoščite v mrzlih zimskih dneh s skodelico kave. Moj brat ga obožuje, otroci pa niso ravno navdušeni nad njim. Če se zraven postreže še kepica sladoleda, ali pa se pecivo oblije s čokoladnim prelivom, pa so takoj pri mizi.
Sestavine:
Testo:
- 150 g masla ali margarine (sama uporabim margarino)
- 3 jajca
- 250 g ostre moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 2-3 žlice mleka
Nadev:
- 750 g jagodičevja
- 3 jajca
- 600 g kisle smetane
- cimet
- 100 g sladkorja
Postopek:
Pečico segrejte na 175 stopinj C.
Najprej pripravite testo. Stepite maslo in sladkor. Med mešanjem eno po eno dodajajte jajca. Moko zmešajte s pecilnim praškom in jo presejte na masleno zmes. Dobro zmešajte. Pekač (najbolje iz pečice) obložite s peki papirjem in po njem poravnajte testo.
Po testu enakomerno porazdelite sadje.
Za nadev zmešajte kislo smetano, jajca, sladkor in malo cimeta. Dobljeno kremo polijte po sadju.
Kolač pecite 35-40 min. Preden ga servirate ga potresite s sladkorjem v prahu.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar