ponedeljek, 26. november 2012

Kolač z gozdnimi sadeži in kislo smetano

Doma mu rečemo "Pecivo, ki potegne na kislo". Zaradi sadja je pecivo manj sladko tako, da je primerno tudi za poletne dni. Seveda pa ni prav nič narobe, če si ga privoščite v mrzlih zimskih dneh s skodelico kave. Moj brat ga obožuje, otroci pa niso ravno navdušeni nad njim. Če se zraven postreže še kepica sladoleda, ali pa se pecivo oblije s čokoladnim prelivom, pa so takoj pri mizi.







Sestavine:

Testo: 
  • 150 g masla ali margarine (sama uporabim margarino)
  • 3 jajca
  • 250 g ostre moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2-3 žlice mleka


Kolač za gozdnimi sadeži in kislo smetano




Nadev:
  • 750 g jagodičevja
  • 3 jajca
  • 600 g kisle smetane
  • cimet
  • 100 g sladkorja



Kolač za gozdnimi sadeži in kislo smetano




Postopek:

Pečico segrejte na 175 stopinj C.
Najprej pripravite testo. Stepite maslo in sladkor. Med mešanjem eno po eno dodajajte jajca. Moko zmešajte s pecilnim praškom in jo presejte na masleno zmes. Dobro zmešajte. Pekač (najbolje iz pečice) obložite s peki papirjem in po njem poravnajte testo.


Kolač za gozdnimi sadeži in kislo smetano



Po testu enakomerno porazdelite sadje.


Kolač za gozdnimi sadeži in kislo smetano



Za nadev zmešajte kislo smetano, jajca, sladkor in malo cimeta. Dobljeno kremo polijte po sadju.


Kolač za gozdnimi sadeži in kislo smetano


Kolač pecite 35-40 min. Preden ga servirate ga potresite s sladkorjem v prahu.


Kolač za gozdnimi sadeži in kislo smetano

Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar