nedelja, 25. november 2012

Brownies

Eno najboljših ameriških peciv kar sem jih preizkusila so vsekakor brownie-ji. Rahlo pecivo, močnega, čokoladnega okusa, na sredini še nekoliko "mokro, lepljivo". Ja, to so brownie-ji!
Doma smo poskusili tudi tiste "iz škatle", domačih in tujih, tistih ta pravih "ameriških" proizvajalcev, vendar se nikakor ne morejo primerjati z domačimi.


Brownies



Sestavine:
  • 125 g jedilne čokolade
  • 150 g masla ali margarine (sama uporabim margarino)
  • 350 g sladkorja v prahu
  • 1/2 žličke vanilijeve arome
  • 4 jajca
  • 150 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 150 g sesekljanih pekanov (nadomestite jih lahko tudi z lešniki ali orehi)

Brownies


Postopek:

Pečico segrejte na 180 stopinj C.

Nad vodno kopeljo stopite čokolado in maslo ali margarino.



Brownies


Vodo segrevajte na majhnem ognju in pazite, da ne pride voda v posodo s čokoladno mešanico.



Brownies


Čokolado zlijte v posodo za stepanje in ji dodajte sladkor v prahu,...



Brownies


in še vanilijevo aromo. Zmešajte.



Brownies


Dodajte še jajca in dobro stepite.


Brownies


Moko pomešajte s pecilnim praškom in jo presejte na čokoladno maso. Vse na hitro premešajte.


Brownies


Na koncu vmešajte še sesekljane pekane. Tako pripravljeno vlijte v pekač (25 cm x 35 cm), kateri je obložen s peki papirjem. Poravnajte in pecite 40-50 min. Pecivo postane čvrsto na dotik in začne odstopati od robov.


Brownies


Biskvit naj se ohladi v pekaču. Čez čas bo zgornja plast na sredini potemnela. To pomeni, da so vaši brownie-ji ravno prav pečeni - na sredini lepo lepljivi.



Brownies


Brownie-je lahko oblijeto s čokoladno, jih posujete s sladkorjem, ali pa jih postrežete tako kot mi - takšne kot so prišli iz pečice.



Brownies


Recept sem našla v knjigi Čokoladne  sanje, avtorice Rosemary Wadey.

Dober tek!


Ni komentarjev:

Objavite komentar