Eno najboljših ameriških peciv kar sem jih preizkusila so vsekakor brownie-ji. Rahlo pecivo, močnega, čokoladnega okusa, na sredini še nekoliko "mokro, lepljivo". Ja, to so brownie-ji!
Doma smo poskusili tudi tiste "iz škatle", domačih in tujih, tistih ta pravih "ameriških" proizvajalcev, vendar se nikakor ne morejo primerjati z domačimi.
- 125 g jedilne čokolade
- 150 g masla ali margarine (sama uporabim margarino)
- 350 g sladkorja v prahu
- 1/2 žličke vanilijeve arome
- 4 jajca
- 150 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 150 g sesekljanih pekanov (nadomestite jih lahko tudi z lešniki ali orehi)
Postopek:
Pečico segrejte na 180 stopinj C.
Nad vodno kopeljo stopite čokolado in maslo ali margarino.
Vodo segrevajte na majhnem ognju in pazite, da ne pride voda v posodo s čokoladno mešanico.
Čokolado zlijte v posodo za stepanje in ji dodajte sladkor v prahu,...
in še vanilijevo aromo. Zmešajte.
Dodajte še jajca in dobro stepite.
Moko pomešajte s pecilnim praškom in jo presejte na čokoladno maso. Vse na hitro premešajte.
Na koncu vmešajte še sesekljane pekane. Tako pripravljeno vlijte v pekač (25 cm x 35 cm), kateri je obložen s peki papirjem. Poravnajte in pecite 40-50 min. Pecivo postane čvrsto na dotik in začne odstopati od robov.
Biskvit naj se ohladi v pekaču. Čez čas bo zgornja plast na sredini potemnela. To pomeni, da so vaši brownie-ji ravno prav pečeni - na sredini lepo lepljivi.
Brownie-je lahko oblijeto s čokoladno, jih posujete s sladkorjem, ali pa jih postrežete tako kot mi - takšne kot so prišli iz pečice.
Recept sem našla v knjigi Čokoladne sanje, avtorice Rosemary Wadey.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar