Moja babica jih je morala narediti vsako leto zraven pustnih krofov. In imela sem jih raje kot krofe. Vsako leto sem si rekla: "To leto pa jih bom res naredila!" Vendar si lahko mislite - ni bilo ne flancatov, niti krofov. Vsakič se mi je zdelo, da tako ali tako ne bi uspeli, pa vso delo in potem je tu še kvas (katerega sem se do lani lepo odtepala) in podobno. No, tako smo vsako leto imeli super krofe in flancate iz Mercatorja. Ta recept sem našla na http://www.chefkoch.de/rezepte/894351194944389/Russischer-Rollkuchen.html. Je super enostaven in brez kvasa. Hvala lepa!
Sestavine:
- 1 lonček kisle smetane
- 500 ml buttermilch-a (lahko uporabite kislo mleko, kondenzirano mleko ali tekoči jogurt)
- 2 pecilna praška
- 1 žlička soli
- 800 g moke
- 4 - 6 žlic sladkorja
Priprava:
Vse sestavine zgnetite v gladko testo.
Testo pokrijte s prozorno folijo in ga za 2 uri postavite na hladno.
Razvaljajte ga na 3-4 mm debelo. Iz testa izrežite pravokotnike. V vsakega naredite zarezo.
Potegnite enega od štirih kotov skozi zarezo.
V velikem, a nizkem loncu zagrejte zadostno količino olja. V vroče olje dajte od 5-7 flancatov naenkrat. Pri večji količini se bodo zlepili medseboj!
Cvrite flancate 2-3 minute na vsaki strani, oziroma dokler ne dobijo zlato-rjave barve. Ocvrte odcecite na papirnatih kuhinjskih brisačah.
Še tople posujte s sladkorjem v prahu.
Servirajte, nato pa hitro spet v kuhinjo, saj teh flancatov ponavadi hitro zmanjka!
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar