četrtek, 7. februar 2013

Flancati

Moja babica jih je morala narediti vsako leto zraven pustnih krofov. In imela sem jih raje kot krofe. Vsako leto sem si rekla: "To leto pa jih bom res naredila!" Vendar si lahko mislite - ni bilo ne flancatov, niti krofov. Vsakič se mi  je zdelo, da tako ali tako ne bi uspeli, pa vso delo in potem je  tu še  kvas (katerega sem se do lani lepo odtepala) in podobno. No, tako smo vsako leto imeli super krofe in flancate iz Mercatorja. Ta recept sem našla na http://www.chefkoch.de/rezepte/894351194944389/Russischer-Rollkuchen.html. Je super enostaven in brez kvasa. Hvala lepa!

Flancati

Sestavine:

  • 1 lonček kisle smetane
  • 500 ml buttermilch-a (lahko uporabite kislo mleko, kondenzirano mleko ali tekoči jogurt)
  • 2 pecilna praška
  • 1 žlička soli
  • 800 g  moke
  • 4 - 6 žlic sladkorja

Flancati

Priprava:

Vse sestavine zgnetite v gladko testo.

FlancatiFlancati
Flancati

Testo pokrijte s prozorno folijo in ga za 2 uri postavite na hladno.
Razvaljajte ga na 3-4 mm debelo. Iz testa izrežite pravokotnike. V vsakega naredite zarezo.

Flancati

Potegnite enega od štirih kotov skozi zarezo.


Flancati
Flancati


Flancati
Flancati 







V velikem, a nizkem loncu zagrejte zadostno količino olja. V vroče olje dajte od 5-7 flancatov naenkrat. Pri večji količini se bodo zlepili medseboj!

Flancati

Cvrite flancate 2-3 minute na vsaki strani, oziroma dokler ne dobijo zlato-rjave barve. Ocvrte odcecite na papirnatih kuhinjskih brisačah.

Flancati

Še tople posujte s sladkorjem v prahu.

Flancati

Servirajte, nato pa hitro spet v kuhinjo, saj teh flancatov ponavadi hitro zmanjka!

Flancati


Dober tek!



Ni komentarjev:

Objavite komentar