petek, 8. februar 2013

Sticky toffee pudding

Kratko in jedernato: zelo dobra in zelo sladka sladica. Sama sem se dolgo obirala in ker je od božiča ostalo nekaj dateljnov, sem se končno le opogumila in  preizkusila recept. Lahko samo rečem: "Zakaj pri hudiču tako pozno?!" Odločila sem se za recept Jamie Oliver-ja (http://www.jamieoliver.com/recipes/fruit-recipes/sticky-toffee-pudding). Kakšnega ameriškega si nisem upala vzeti, saj se ve, da Američani s sladkorjem ravno ne "šparajo". Hvala, Jamie!

Sticky toffee pudding




Sestavine:

Puding:

225 g dateljnov
1 žlička sode
85 g masla
17 0g sladkor
2 jajci
170 g samovzhajajoče moke
1/4 žličke cimeta
2 žlici Ovomaltine (lahko tudi kakav za peko)
2 žlici jogurta

Sticky toffee pudding



Preliv:

115 g masla
115 g muscovado sladkorja 
140 ml sladke smetane

Sticky toffee pudding


Pečico segrejte na 180 stopinj C. Dateljne in sodo prelijte z 200 ml vrele vode.

Sticky toffee pudding

Pustite par minut, da se zmehčajo. Nato jih odcedite in jih s paličnim mešalnikom pretlačite, da dobite pire.

Sticky toffee pudding

Stepite maslo in sladkor. Dodajte jajca, moko in cimet. Vse dobro zmešajte. Dodajte še kakav in jogurt ter dateljev pire.

Sticky toffee puddingSticky toffee pudding


S tako pripravljenim testom napolnite pekač (25 x 25), ki ste ga namastili.

Sticky toffee pudding

Pecite približno 35 minut. V tem času pripravite preliv. Maslo stopite. Dodajte smetano in sladkor.

Sticky toffee pudding

Vse kuhajte na malem ognju, da se sladkor popolnoma stopi. Ne pozabite na mešanje. Malo pokuhajte, da se nekoliko zgosti in potemni.

Sticky toffee pudding

Biskvit narežite na kocke in prelijte s pripravljenim prelivom.

Sticky toffee pudding

Uživajte v ekstravagantnem okusu.

Sticky toffee pudding

Dober tek!










Ni komentarjev:

Objavite komentar