Okusna sladica z močnim okusom po temni čokoladi, katerega omili sladka smetana z rahlim okusom po rumu. V naši družini smo rulade pekli ponavadi v hladnih dneh. Zaradi njihovega kompaktnega testa si imel vedno občutek težkosti. Ta rulada pa je super tudi v vročih poletnih dneh, saj jo morate hraniti v hladilniku. Zraven postrezite še skodelico kave in že imate popolno zaključeno nedeljsko kosilo. Recept sem našla v fantastični knjigi Rosemary Wadey, "Čokoladne sanje". Priporočam vsem čokoholikom!
Sestavine:
Testo:
- 175 g temne čokolade
- 5 jajc (ločite rumenjake od beljakov)
- 175 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vanilijeve esence
Nadev:
- 300-400 ml sladke smetane
- 2-4 žlice ruma
Pečico segrejte na 180 stopinj C. Pekač iz pečice (30x25 cm) obložite s peki papirjem. Čokolado stopite nad vodno paro.
Iz beljakov stepite čvrsti sneg.
V večji posodi stepite rumenjake in sladkor v prahu. Stepajte tako dolgo, da dobite zelo gosto penasto kremo, ki je svetlo rumene barve.
Dodajte stopljeno čokolado in vanilijevo esenco.
Dodajte še sneg. Previdno zmešajte.
Tako pripravljeno testo dajte v pekač in ga enakomerrno poravnajte.
Pecite 15-20 min. Pečen biskvit obilno potresite s sladkorjem v prahu.
Pokrijte ga z listom papirja za peko in biskvit obrnite.
Pri tem je lažje, če imate koga, ki vam lahko pomaga. Vendar gre tudi brez pomoči. Zmočite kuhinjsko krpo. Z njo prekrijte biskvit in pustite, da se ta popolnoma ohladi.
Za nadev stepite smetano. Vendar ne pretrdo, da ne boste dobili masla. Dodajte še rum. Odstranite peki papir in premažite biskvit.
Nekaj smetane si prihranite za okrasitev rulade. Biskvit zvijte po dolžini. Pri tem bo spokal.
Okrasite s preostalo smetano in po želji potresite s kakavom ali nastrgano čokolado.
Rulado hranite na hladnem.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar